Skip to main content

Första besöket på det inte så handikappanpassade rehabcentret

Igår var jag ju som skrivet i Kristianstad för att träffa en psykolog. Under den kommande veckan skall jag tillbaka till samma ställe tre gånger för att ett team av specialister ska göra en utredning på uppdrag av försäkringskassan om min aktivitetsersättning. Den förnyas från år till år och mina nya handläggare på försäkringskassan kände att de kanske hade tappat bollen lite angående mig, att de inte hört av sig och frågat hur det har gått under detta år med aktivitetsersättning. Jag, som personligen bara tycker att det är bra att de bryr sig och vill se om de kan göra någonting mer för mig och den situation som jag befinner mig tog det hela med ro. Jag ska nu träffa en psykolog, en sjukgymnast, en arbetsterapeut samt en läkare för att prata om hur livet ser ut och hur arbetssituationen ser ut för mig och min arbetsplats.

Igår hade jag alltså mitt möte med psykologen. Jag kommer in igenom porten och möts av tre trappsteg och en hiss för oss handikappade. Jag trängde mig upp med rullstolen och tryckte på den roliga lilla knappen så jag tog mig upp. Lite längre fram stod namnet på rehabcentret och en pil. Jag följde pilen och möttes av denna syn:

Jag vet. Jag kände samma sak. Och det här är inte ens hela trappan.

Jag och PAJ kikade runt men kunde inte se en hiss någonstans så PAJ sprang upp för att fråga. Mycket riktigt, det fanns inget sätt att ta sig upp förutom denna trappa. Jag fullkomligt tappade hakan.

Psykologen kom ut och mötte oss med orden: Jag är bara en inhyrd konsult här, jag visste inte att du var rullstolsbunden. Jag tittade på honom och svarade; Det står i mina papper som du har i din hand att jag är rullstolsBUREN.. Hur vill du göra nu kompis? Jag kan försöka krypa upp om du vill men det är ju kanske inte optimalt.

Han skämdes må ni tro. Den trevliga mannen försvann en stund och kom sedan tillbaka med en kvinna som nästan bugade ner till marken när hon bad om förlåtelse. Till slut fick vi låna ett rum på nedre plan som var ett gym. Jag fick rulla förbi biffiga killar som lyfte vikter. Kändes lite så där.

Samtalet var dock väldigt givande. Vi pratade i över en timme, han bad om ursäkt tre gånger för att han sagt bunden istället för buren och han tyckte att jag var en kul prick med en otrolig positivitet trots sjukdom. Han tyckte att det var bra att jag hade ett sådant stort nät av familj och vänner som hjälpte mig och att de förändringar som skett på min arbetsplats med handikappanpassning visade att min arbetsplats verkligen tagit detta på allvar och det var ett stort plus. Vi pratade även en hel del om fotografi, vi pratade om godis men vi pratade också om de problem som jag har, givetvis. Mitt minne, min allmänna förvirring, den fysiska aspekten och allt sånt smått och gott. Han tyckte att jag hade en otroligt sund inställning och att jag var tapper som tog mig an livet på det sättet trots de eventuella hinder som fanns i min väg. Han sa faktiskt att han såg upp till mig när det kom till den punkten. Då log jag. Vi fick en väldigt bra kontakt samtidigt som vi hörde hur folk tog i från tårna utanför dörren med sina vikter. Han frågade hur min sömn var, om jag hade ett stort sömnbehov. då förklarade jag att jag spelar i en helt egen liga när det gäller sömnbehov. Sedan skrattade vi länge tillsammans.

Han tyckte att fyra timmar nästan var för mycket för mig att arbeta, men eftersom att det var ett stort önskemål från min sida och jag verkade må så bra av mitt arbete så kände han att det var det bästa för mig just nu. Han la en väldigt stark betoning på det sista, just NU. Livet består av mycket mer än att arbeta och sova Malin sa han och log. Ba humbug svarade jag. Jag älskar att jobba och min hobby är att sova. Typ.

När jag åkte hem la jag ut bilden ovan på både instagram, facebook och jag skickade den även till Yvonne som äger FIXA assistans, det bolag som jag använder mig utav med min assistans. Alla hade samma reaktion, de kunde inte tro sina ögon. Personligen så tycker jag att det var märkligt som attan. Man kan ju tycka att ett rehabcenter som försäkringskassan använder sig av borde ha handikappanpassning eftersom att de förmodligen träffar på ganska många.. Handikappade..

Eller är det bara jag som tycker det? Vad tycker du? Lämna gärna din åsikt!

89 thoughts to “Första besöket på det inte så handikappanpassade rehabcentret”

 1. Så drägligt! Vår vårdcentral ligger i ett hus på andra våning. Dock med hiss. Men som ofta är sönder. Tycker synd om alla rullstolsburna m.m vid dessa tillfällen.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Men det är ju skandal!!!

  [Svara]

 2. Herregud är de seriösa?! ska det föreställa ett rehabiliteringcenter? Dags att se över sina lokaler kanske? sen att handläggaren inte ”hade koll” på att du har rullstol är jag inte ett dugg förvånad över dock. Bra att allt löste sig iallafall till slut.
  När jag var ute o gick på stan med vagnen tänkte jag även på hur kassa flertalet affärer är på att handikappsanpassa.. först o främst trappor in till butiken o sedan så trångt o jäkligt så man får cellskräck.
  Jag menar det är så viktigt när vi är små på förskolor/skolor att alla ska vara integrerade men sen brister allt ute i ”verkligheten”. Knasigt!
  Förlåt för långt svar men jag blir så upprörd:/

  Stor kraaam!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja, Karlshamn är inte alls anpassat för oss handikappade tyvärr. Kanske vore något att försöka se över snart.. :S

  [Svara]

 3. Precis som jag skrev igår så är detta under allt kritik att Försäkringskassan använder sig av konsulter som är inhyrda och arbetar i otillgängliga lokaler. Jag hade personligen INTE åkt dit igen till samma lokal. Du ska INTE behöva sitta i något sidorum på ett gym bara för att lokalen inte är tillgänglig. Tyvärr finns inga lagar som styr detta utan det är alltid upp till fastighetsägaren att får lokaler tillgängliga. Dom som hyr lokaler kan bara önska och önska men det är ändå fastighetsägaren som får stå för en anpassning av lokalen. Dock kan ju faktiskt fk här sätta press på hyrestagaren om att dom måste se till att ha tillgängliga lokaler, då kan ju även hyrestagaren gå vidare till ägaren med fk:s krav i ”ryggen”! Så nu har jag fått ”grymta” 🙂 av mig lite!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  SING IT SISTER!

  [Svara]

 4. När man har ett möte på ett rehabcenter kunna ta sig dit oavsett handikapp, mycket dålig stil utav fk!

  Och sedan att psykologen inte läst i papprena gör det hela värre. Har svårt för de inom vården som inte läser på lite om patienten innan besöket.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller med dig. Han kunde ju iallafall haft koll på bunden och buren.. 😛

  [Svara]

 5. Jag tycker det är pinsamt att fk använder detta ”rehab center” då jag fått för mej att rehab är till för all rehabilitering och då att rehabilitera på alla möjliga sätt!?
  Jag menar det borde vara självklart att ett sådant ställe ska vara handikappsanpassat.

  Tänk om detta hade hänt någon som förlorat sitt ben och verkligen mått skit psykiskt och sen mötts av detta och inte nog med de utan även fått gå/rulla förbi alla på gymmet för att sen sitta i ett föråd för att ha ett möte som de verkligen behöver.. Asså detta är hemskt!

  De ska vara glada att de fick dej Malin som alltid verkar vara på ett sprudlande humör och inte nog med de du sprider verkligen energi genom att bara finnas, så tack för att du finns och sprider glädje och energi trots allt negativt! 🙂
  Kram på dej<3

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller med dig till 100% Angelica! Tack!

  [Svara]

 6. Dumheter!
  Gör om, gör rätt!
  Helt klart att det i detta fallet finns två hissar som inte gått ända upp så att säga…

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller med!

  [Svara]

 7. Herregud.. Sitter med hakan nere vid fötterna.. Skönt ändå att ni fick en bra kontakt men det med trappan och den icke anpassade miljön i lokalen är ju verkligen beyond katastrof..

  STOR KRAM!!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja jag fick ungefär samma reaktion. Haha! Tack för din kommentar fina Charlotte! <3

  [Svara]

 8. Ja du, Malin…vad säger man!?
  Hade du kommit upp där med rullstolen så tycker jag att du skulle anmält dig till Gladiatorerna TV4.
  …kort och gott.
  Men du verkade ju ändå ha ett trevligt möte trots allt och det var ju bra. Som jag brukar säga…”Det löser sig alltid”.
  Mvh. Håkan

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Haha ja, gladiatorerna vore något om jag hade kommit upp för den här farliga trappan. haha!

  [Svara]

 9. Pinsamt värre. Herregud, vad är det för….inkompetenta människor som tagit beslutet att det där skulle vara lokalen för ett REHAB CENTER?! Pinsamt! Skulle blåvägrat att ens kliva upp ur min rullstol enbart för principens skull. Faktiskt.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja nej det skulle jag aldrig göra, det hade varit omöjligt att ta mig upp för den trappan. Jag hade börjat gråta av smärta och vi hade inte fått någonting gjort

  [Svara]

 10. Jag är inte förvånad över detta, hur kan man överhuvudtaget tro att det går att ha samtal med en klient om de inte kan komma till rummet? De borde verkligen verkligen skämmas och göra om detta omedelbart. Kan inte tänka mig att du är den enda som stött på detta problem.

  Bra att ni ändå fick ett samtal trots allt. Klarar du av att jobba så kör på det. Men var inte rädd för ta en ledig dag för att du behöver det.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag gör mitt allra bästa, jag tar eftermiddagarna till vila just nu och det fungerar. Tack och lov har jag en otroligt förstående arbetsplats och kamrater som hjälper till.. Tack för din kommentar!

  [Svara]

 11. Hmmm… Hur tänkte de här?? Kan ju inte ha tänkt alls, eller har de inte koll på vad de jobbar med för personer..
  Ja skämmas skall de…
  Men förutom det så verkar killen vara en bra kille som ser dig, och det är ju viktigt i hans jobb..

  Kram Mia

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja killen var himla bra, vi fick en fin kontakt. Så det vore ju synd om den timmen nu var förgäves för att jag skall byta team.

  [Svara]

 12. Otroligt dåligt! Man undrar vad f*n de tänker med egentligen när de inte anpassar ett så kallat rehab-center så att alla besökare har möjlighet att ta sig dit under värdiga omständigheter. Oseriöst.

  Bra att du reagerar Malin! Det är starkt. Hoppas detta tas på allvar och att ditt inlägg får fler att våga reagera på felaktigheter i vårt samhälle!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Tack Gabriella! Jag hoppas att de tar kritiken till sig och gör en förändring!

  [Svara]

 13. Det är verkligen inte klokt! Så får det verkligen inte gå till. Ingen ska behöva känna sig så liten! Jag hoppas verkligen fkassan lyssnar på dig och tar det på allvar!!! kramar

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Haha ja, jag trodde helt ärligt att du skulle strypa den stackars mannen ett tag.. Haha!

  [Svara]

 14. Inte klokt av försäkringskassan att hyra de lokal som inte är anpassad! Tycker det är ett bra initiativ att visa detta inlägget för försäkringskassan så dom har något att tänka på till nästa gång när de ska fixa lokal! Hur har det löst det för dina andra besök i veckan? Du är en fighter Malin och jag är stolt över dig:-)

  Stor kram!!!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Hon skulle återkomma angående mina andra besök, vart jag ska osv. Men jag gjorde klart för henne att jag sitter inte i en skrubb nästa gång.

  Tack min fina vän, jag är stolt över dig också!

  [Svara]

 15. Detta är fruktansvärt dåligt!! Kan inte förstå hur fk ens kan ha dessa lokaler till ett rehab!! Så bara strid Malin!! Hoppas du får bra respons imorn när du ringer:) o hoppas allt går bra för dig på resterande träffar med rehab!!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag, eller vi alla som har lämnat kommentarer) fick en otroligt bra respons, tack och lov!

  Tack för din kommentar! <3

  [Svara]

 16. Förstår inte riktigt hur dom tänker.
  Gör om gör rätt helt enkelt!
  Kan tänka mig att man nästintill känner sig hånad av att mötas av denna synen som rullstolsburen!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja, man får ett inre litet fnitteranfall av ren chock. Haha

  [Svara]

 17. Så himla fel…ja jag finner knappt ord!
  Chockerande.

  Fanns det verkligen ingen annan ingång? Så dåligt att behöva sitta i ett förråd!!

  Stå på dej du ska inte behöva åka till ett ställe utan hiss!! kram

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Inte en enda. Detta var det enda alternativet upp. På bilden syns bara halva trappan dessutom.

  [Svara]

 18. Nu är ju jag en av de som FK fullständigt sk*ter i, och som får kämpa mej till min försörjning, rehabilitering osv helt på egen hand – vilket drar mej baklänges hela tiden, då jag måste slåss på alla plan. Och, kanske färgas min syn på detta av min egen situation (vilket i sej är rätt mänskligt, anser jag).
  Men, min första spontana känsla då jag såg detta, redan igår, var att dom kanske tänker som så att ”när Malin väl tagit sej upp för trapporna… så är hon rehabiliterad… och kan gå in i ett heltidsjobb och klara sej helt själv i fortsättningen”.
  För, det vet ju många nu att ”kan man röra ETT finger… då kan man jobba, enligt FK” och ”hade man ingen bra kontakt med husläkaren (pga att man var för sjuk för att orka slåss för sin rätt till vård) 1990 så är man 2004 helt frisk”.

  Jag hoppas verkligen, för din skull, att ditt goda humör vid mötet inte kommer att slå tillbaka på dej som ”tecken på att stöd inte behövs” eller nåt.

  Och, jag hoppas verkligen att representanter för din FK får sej en ordentlig tankeställare då de ser hur detta ”rehab center” är så undermåligt vad beträffar kunskap om de dom är satta att jobba med.
  Alltså… är det inte intressant att läsa på i journalen inför ett möte med en person som ska utvärderas?

  Det här ser ut som ett dåligt aprilskämt!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Din reaktion är helt klart mänsklig Benita! Alla har absolut inte haft samma tur som jag har haft med handläggare *peppar peppar* Jag har haft otur med läkare istället. Det är inte lätt att vara sjuk i dagens samhälle, man passar inte in i den flitiga myran stencilen som regeringen tagit fram och då kastas man bort. Det är skrämmande. Jag hoppas att du snabbt kommer på fötter och får den hjälp som du behöver och har rätt till..

  Stor kram! <3

  [Svara]

 19. Det är rent kränkande att FK hänvisar sina sjukskrivna tilö ett rehabcenter där rullstolsburna inte själva kan ta sig till hänvisat rehabrum!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller med dig! <3

  [Svara]

 20. Helt otroligt att det inte finns en hiss på ett rehabcenter, trodde ett rehabcenter var för människor med funktionshinder, många med funktionshinder sitter i rullstol, eller har inte försäkringskassan uppfattat detta……. Nehä försäkringskassan dax att göra om och göra rätt!!!!!!!!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller med dig! Förhoppningsvis blir det bättring nu! Tack för din kommentar!

  [Svara]

 21. Så otroligt nonchalant av beslutsfattarna på Försäkringskassan! Det är en övertydlig illustration av en brist på förmåga att sätta sig in i andra människors verklighet.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller verkligen med dig Tord! Tack och lov reagerade FK på ett positivt sätt och skall nu förhoppningsvis åtgärda denna fadäs!

  [Svara]

 22. Rehabcenter utan hiss…?! Det är ju rena Monthy Python.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller verkligen med dig. Det är oerhört märkligt!

  [Svara]

  Pia Pisan svarade:

  Den trappan glömmer jag aldrig, följde med en väninna dit, och kan tala om att den är inte ens anpassad till oss som inte är rullstolsburna 🙁 Den är definitivt inte anpassad till oss som är längre än 1,65 m iaf, jag fick bocka rejält på huvudet när jag väl orkat hasa mig uppför halva trappan..
  Visserligen anses det vara i ett hus som har viss kulturmärkning. Men då ska man ju inte heller anlägga ett Rehabcenter där heller.. Den är hemsk den trappan, å sen att det inte finns hiss eller andra möjligheter är ju horribelt!! Nä det är nog dags att tala om för FK hur man lägger in sina bortatjänster.. 🙁 Förstår att du blev mäkta förvånad och det hela startade bakvänt för dig! Man kan ju undra hur FK tänkte :/
  Hoppas allt går bättre nästa gång, om du nu ska dit fler gånger, men glöm inte att tala om detta för din handläggare i Khamn! Så dom vet hur det hela ligger till när de anlitar andra till att följa upp dig.

  [Svara]

 23. Det är ju helt stolligt – kan inte folk sköta sina jobb…? Så klart måste man kunna ta sig till rehab om man är sjuk eller rörelsehindrad! Stå på dig! 🙂

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja jag ger mig aldrig! Det ligger inte i min personlighet, jag är vädur, haha!
  Tack för din kommentar!

  [Svara]

 24. När jag läste detta så sitter man med stor klump i magen och tårar i ögonen. Du ska till ett REHABcenter, där du har på PAPPER är du är rullstollsburen. Som din handläggare ska veta. Och sedan skicka dig dit, där det är TRAPPOR!?!? HUR tänkte dom där? Min första tanke.. ”Jävla idioter”..

  Starkt av dig Malin att ta upp detta. <3

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Tack hjärtat! Håller absolut med dig. Det är skandal!

  [Svara]

 25. Bra att du tar upp detta, att de får möjlighet att rätta till sina fel, får en liten knäpp på näsan o kanske engagerar sig lite mer.
  Att man kan få en lite större förhoppning om att alla, ja verkligen ALLA ställen bör handikappanpassas!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Tack min fru! Du om någon vet ju hur jag kämpar för att ens ta mig fram ibland. <3

  [Svara]

 26. Bra att du sprider sådant här. Skäms försäkringskassan.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Jag är trött på att behöva anpassa mig hela tiden och ta hur mycket skit och kränkningar som helst. Jag är mänsklig, jag har känslor! Så jag kände att det var min plikt att ryta till nu! Tack för din kommentar!

  [Svara]

 27. Detta stavas S K A N D A L ! Så j-la dåligt, hoppas på bot och bättring FK!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller med!! Tack för din kommentar kompis!

  [Svara]

 28. Jag tycker det är rent ut sagt för jävla dålig stil att inte göra så att rullstolsburna människor kan ta sig fram med lätthet, det är diskriminering och ni borde skämmas!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller helt med dig! Karlshamn som stad är oerhört kränkande att rulla runt i. Trappor, gamla hus, trångt och oåtkomligt. Inte okej!

  [Svara]

 29. Pinsamt!
  Så oerhört pinsamt gjort av försäkringskassan.

  Jag är fortfarande så upprörd att jag inte får ner allt jag tänker, i ord.

  Hur kan man som läkare/psykolog/arbetsterapeut etc, (som har en BETYDANDE roll i din aktivitetsersättning) inte läsa på om den man ska träffa?

  Om jag kommer till en läkare (antingen med mej själv eller barnen) så blir jag förbannad om denne inte läst något i journalen innan vi kommer in!
  Det blir ju bara pinsamt när hen skummar igenom journalen i 10 min med oss närvarande o sen inte ”orkar” läsa mer. Förberedelse är väl A och O när man ska ha ett möte med någon. Oavsett vilken bransch man arbetar i?
  Men när det handlar om mötet med en människa o dess ev funktionshinder är det extra viktigt!

  Försöker FK desperat spara pengar?!
  Först skicka ut papper där du inte ens kan kryssa i NEJ på vad du klarar o sen en trappa i rehabhuset.
  Hade du tagit dej upp för trappan (en riktigt bra dag) så hade du säkert varit för ”frisk” för aktivitetsersättning.

  Om man inte får tag i en lokal som håller måtten o fastighetsägaren inte vill göra något åt det, då får man väl för 17 skaffa en annan lokal? Hur svårt ska det vara?
  Jag hade vägrat sitta i något ”sidorum”.

  Jag kanske låter bitter, men jag anser att det är djupt kränkande beteende mot dej.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Det enda jag vill skriva är detta *applåderar*

  Du har helt rätt!! Huvudet rakt på spiken Sandra!

  [Svara]

 30. Jag tror varken mina ögon eller öron när jag läser detta. Helt sinnessjukt. Men jag meanr, vafan alltså? Dom hade tydligen bara en skruv i hjärnan och den var lös. Rullstolsburna ska fan ha lika mycket rätt om inte mer än någon annan att ta sig till ställen dom vill och måste. SÄRSKILDT på ett sånthär ställe- DETTA ÄR FANIMEJ SKANDAL!
  Jävligt starkt gjort av dig Malin. Vi håller dig bakom yggen och stöttar dig till 100%, det vet du. <3

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller verkligen med, till 100%! Tack Ida!

  [Svara]

 31. Myndighetsutövning i ett nötskal… Hade det inte varit en som DU, som kämpar hade det troligen blivit så att Du utblivit från träffen och så hade de kunnat avskriva dej som frisk!! Så tycks FKs rehab fungera idag!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ja, ibland tror jag att jag reagerar för snällt i vissa situationer. Jag är bara av den åsikt att jag behöver inte vara elak för att få fram min poäng. Men jag önskar att jag hade rytit till lite mer. Men jag håller med dig Ingrid, deras beteende är inte okej.

  [Svara]

 32. Nu få ju folk börjar tänka lite och göra så att alla kan komma fram.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller verkligen med! Det finns ingen lag på detta utan det är fastighetsägarens uppgift och skyldighet att se till så att byggnaden handikappanpassas. Förhoppningsvis kräver FK nu en förändring!

  [Svara]

 33. Du är du tur är det….Undrar om fk går in för att bryta ner människor???Dom bör skämmas..skicka in bild och storie till tidningen…Jag blir liksom arg..upprörd…Grymt!!!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Ibland tänker de inte hela vägen fram. De har kanske skickat ut en förfrågan om rehabcenter och detta företag var billigast. Sen har de misslyckats med att kolla upp lokalerna. Inte okej! Tack för din kommentar! <3

  [Svara]

 34. Allvarligt talat! Det där måste va det ”sjukaste” jag har sett! Den trappan skulle ju t.o.m va svår för en icke rullstolsburen person att ”klättra” upp i! Tänker dom inte överhuvudtaget! Skärpning för f-n!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Håller verkligen med dig! Tusen tack för din åsikt!!

  [Svara]

 35. Jag tycker det är pinsamt för dom & förnedrande för dig. Tack & lov så verkar du ta det hela på ett ganska komiskt sätt, men det är många som inte skulle klara av det.
  Här ser vi återigen ett bevis på att dom har noll koll & det är dom ska betygsätta hur mycket vi kan jobba, hur sjuka vi är & om vi duger till samhället.

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Precis! Jag har ett otroligt stort tålamod och självdistans, men det kan ju finnas människor där ute som totalt bryter ihop. Det är aldrig okej!!

  [Svara]

 36. Sorgligt och sjukt upprörande!
  Inkompetenta människor som bestämmer i vilka lokaler som ett REHABcenter ska vara i. Men som vanligt är det väl bara pengarna som styr.
  Att det sen finns människor som drabbas, det verkar inte ens finnas med i deras tankevärld.
  Jag hade vägrat gå dit fler gånger! Dessutom hade jag nog övervägt att gå till tidningen med detta…
  Stor styrkekram till dig Malin!! Du vet att vi stöttar dig <3

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag överväger fortfarande tidningen, beroende på försäkringskassans respons och åtgärder givetvis. Tack för din kommentar Tina!

  [Svara]

 37. Hej!
  Jag är en av dina Instaföljare och häpnade fullkomligt av bilden som kom upp i samband med texten Rehabcenter….
  Frågan är om inte dom som bestämmer även har sova som hobby-när dom planerade in detta Rehabcenter!
  Jag har aldrig besökt ett sådant än så länge….men ser det som en självklarhet att om man behöver komma dit så är man troligen i behov av vissa hjälpmedel….typ!
  Kram och lycka till!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller verkligen med dig! Det är inte ofta jag blir mållös men jag fann verkligen inga ord när jag möttes av denna trappa.

  Tack för din kommentar! Alltid roligt med nya ansikten här inne! Välkommen!

  [Svara]

 38. Men herregud Malin! Detta är helt sjukt – inte genomtänkt någonstans. Det är förnedrande och kränkande i alla aspekter! Skärpning!

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller med! Tack för din åsikt!

  [Svara]

 39. Låter helt obegripligt. Någon som bestämt att detta rehab ska ligga just där måste ju ha inspekterat lokalen innan den togs i bruk? Det brukar vara så att man inte får starta en verksamhet om man inte uppfyller kraven och kraven i detta fall måste väl innebära att man kan ta sig in gående/rullande eller på annat sätt.
  En bra början är väl att den personen på Försäkringskassan som skickat dig dit följer med, ser verkligheten och berättar hur han/hon tänkt sig det hela!? Du kan inte heller vara den enda i samma situation?
  Är detta de enda rehab som finns?
  Det är under all kritik, kan lämpligen kallas diskriminering. Kräv något annat!!
  Kram från svärmor

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Jag håller verkligen med dig svärmor! Jag fick väldigt bra respons av handläggaren på fk och hon blev ärligt uppgiven och besviken på rehab och skulle genast ta tag i det. Vi har ett rehab här i Karlshamn också, samt ett i Karlskrona. Så det finns ju andra alternativ.

  Tack för din kommentar! Stor kram! <3

  [Svara]

 40. Jag kan bara hålla med dig om allt du skriver här. Jag tycker verkligen detta tar priset, så ILLA!
  Jag ska själv dit imorgon och går på kryckor, så får väl ladda för att orka med den där trappan.
  Bra av dig att skriva om detta, och bra av dig att ta kontakt med dem. Skadar verkligen inte!

  Ha en bra dag! 🙂

  [Svara]

  Malin Sörmlind svarade:

  Hej Malin!

  Tack för din kommentar!
  Ja, jag tycker att om man känner att någonting är fel så skall man våga ta upp det. Och det här tyckte jag var så förkastligt att jag kände att detta gäller inte bara mig, detta måste åtgärdas.

  Jag önskar dig all lycka imorgon. Om du mot all förmodan måste sitta i skrubben så rekomenderar jag dig att prata högt så att ni inte hör stönen från människor som tar i på gymmet.

  Stor kram!

  [Svara]

 41. De är inte klokt! Jag som blir irriterad när tex restauranger inte har automatiskt dörröppnare för människor med rullstol, rullator eller barnvagn. Att det då finns rehab och dessutom ett ställe där fk skickar folk. Vad är de för år nu igen? 1913?

  [Svara]

 42. När det gäller FK har jag BARA negativa upplevelser. Någon som helst medmänsklighet existerar inte. För många herrans år sen när min man fick cancer, kom inte veckoersättningen en vecka, jag tar mig in till deras kontor och frågar om jag inte kan få nästa veckas bidrag, så kan ni hoppa över en vecka. Kommer ALDRIG att glömma deras kommentar ”det kan vi inte för då kanske din man är död.” Ungefär samma attityd har vi mötts av från FK i alla år. Är man funktionshindrad så behandlas man inte med någon empati utan som en människa man kan behandla hur som helst. Ofta t o m utanför de regler som gäller, bara det blir negativt för den funktionshindrade. Har faktiskt skriftliga bevis, på den särbehandling som förekommer. Är inne på det nionde året, med den sista diskriminering de har gjort. Ger mig aldrig. Att skriva en insändare är dömt på förhand,”vi får inte yttra oss om enskilda fall (vilken räddningsplanka!!!)
  Visst är väl Sverige fantastiskt ???

  [Svara]

Kommentera

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.
%d bloggare gillar detta: